Gezellige middag bij de Zonnebloem in Gendringen / Netterden

GENDRINGEN - Zaterdag 22 april hield de afdeling Gendringen-Netterden-Voorst een gezellige middag

voor haar gasten. De veelzijdige muzikant Hans Vesterink maakte de middag compleet door

zijn -speciaal op senioren gerichte- repertoire van liedjes ten gehore te brengen, waarbij hij zichzelf

begeleidde op gitaar, keyboard, schuiftrompet en accordeon.

Gezellige meezingers uit de oude tijd, zowel Nederlands als Duitstalig en Tiroler dansmuziek maakte

de middag tot een sfeervol uitstapje waar de Zonnebloemgasten bijzonder van genoten hebben.

Optreden Senioren Entertainer Hans Vesterink voor de Zonnebloem afdeling Breukelen. 30 maart 2019

 

Muzikale middag in het 4 en 1 theater Zonnebloem afd. Breukelen
Op de zonnige zaterdagmiddag van 29 maart werden de gasten van de Zonnebloem hartelijk verwelkomt door de klanken van de muziek van Hans Vesterink. In de aankondiging was aangegeven dat hij diverse instrumenten bespeelde zoals accordeon, gitaar en trombone, de verwachting lag dan ook hoog.
Nadat er eerst was genoten van een kopje koffie werd het programma gestart. Al snel waren er liedjes die mensen herkenden en waar meegezongen kon worden, wat ook gebeurde. Behalve Nederlandse liedjes, werden ook bekende liedjes uit Tirol ten gehore gebracht. Voordat het zover was werd er het bijpassende hoedje bijgezocht. Hans bleek een heel assortiment hoeden te bezitten, en lag er een aantal op de tafel voordat de juiste werd gevonden. Hans Vesterink kan behalve diverse instrumenten bespelen en zingen ook nog te kunnen entertainen. De muziek nodigde hier en daar uit tot een wals, waar met name door vrijwilligers gebruik van werd gemaakt.
Aan het einde van deze prachtige lenteachtige en muzikale middag, was er voor veel gasten een denksportboekje. Dit werd geschonken vanwege het 70 jarige bestaan van de Nationale Zonnebloem.
De verwachtingen voor deze middag zijn zeker waargemaakt en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde middag. De gasten keerden blij en vrolijk huiswaarts.

 

Nieuwjaars receptie Januari 2019 voor afdeling van de Zonnebloem Meppel

Meppel - Het was woensdag een gezellige drukte in de Poele. De 90 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Meppel wensten elkaar een gelukkig 2019.

Te gast was senioren-entertainer Hans Vesterink. Hij zorgde met zijn zang voor de goede sfeer. Er werd volop meegezongen en zelfs de polonaise gelopen. Hans begeleidde zichzelf op de accordeon of gitaar. Een muzikaal intermezzo op de schuiftrombone zorgde voor een mooie afwisseling. De aangeboden oliebollen gingen er goed in. Ook de knijpertjes, hapjes en drankjes lieten zich goed smaken. Samenvattend kunnen wij vaststellen dat het door het optreden van Hans Vesterink een zeer gezellige en geslaagde nieuwjaars receptie is geworden.

Geslaagde feestavond KBO  St.Hubert   19 oktober 2018


De feestavond van de KBO was weer geslaagd. Afgelopen vrijdag kwamen ruim 90 leden naar 'De Jachthoorn'

om te genieten van een ontspannen avondje uit.

Zoals gewoonlijk begon men met een goed verzorgde koffietafel.

Senioren-entertainer Hans Vesterink was deze keer te gast.

Hij maakte er met zijn muziekinstrumenten en zang een extra gezellige avond van.
Nadat er gezongen, gedanst en polonaise gelopen was keerde iedereen rond 21.00 uur moe maar voldaan huiswaarts.

Gezellige middag voor Zonnebloemgasten

zo 7 okt 2018, 18:45      

Gezellige middag voor Zonnebloemgasten met Hans Vesterink

 

De Zonnebloemafdeling Zevenaar-West organiseerde voor haar gasten een middag in De Griethse Poort met senioren entertainer Hans Vesterink. Het bleek een schot in de roos.

Door Piet van Breukelen

ZEVENAAR - Zoals gebruikelijk werden de gasten bij binnenkomst opgewacht door de vrijwilligsters die hen naar hun plaats begeleidden en waar ze een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje kregen.

Voordat Vesterink de gasten liet genieten van zijn muzikale kwaliteiten, liet hij weten sowieso een band te hebben met de Zonnebloem: hij is al enige jaren penningmeester bij de regio Veluwezoom.

Niet gek dus dat hij de gasten een warm hart toedroeg en hen direct aan het klappen kreeg toen hij begon met “Ik heb je voor het eerst ontmoet daar bij de waterkant”. Daarna kwamen er nog meer nummers uit de oude doos die vooral goed in de smaak vielen als hij zich met zijn accordeon in de zaal tussen de gasten begaf.

Nadat iedereen had genoten van het pauzedrankje ging Vesterink vrolijk verder met o.a. een ode van 10 minuten aan Anneke Grönloh met natuurlijk ook Brandend Zand. Inmiddels had zich ook al begeleid op gitaar en kwam zijn muzikaliteit nog eens extra naar voren toen hij een prachtige solo speelde op de bas trombone. Dit keer kreeg hij iedereen stil met het nummer “I left my heart in San Francisco”.

Tine Boersma bedankte hem na afloop met een heerlijke fles wijn voor de wijze waarop hij de aanwezigen een gezellige middag had bezorgd.

De Zonnebloem afdeling Veenendaal viert het 25-jarig jubileum.

14 sept. 2018.

Het was een periode met duizenden huisbezoeken en honderden activiteiten, met helaas af en toe een triest moment, maar gelukkig vooral ook vele vrolijke gebeurtenissen waar het bestuur van de Zonnebloem, afdeling Veenendaal, met plezier op terug kijkt. Het jubileum werd gevierd met vele deelnemers en vrijwilligers op vrijdag 14 september.

Veenendaal – “Er zijn hier in Veenendaal 145 deelnemers ingeschreven”, vertelt Jaap Klep-pers. Jaap is al ruim 12 jaar voorzitter van de Zonnebloem. We zijn bij hotel Van de Valk aan de A12 en in de zaal staan de tafels feestelijk gedekt. “Vandaag begroeten we 70 gasten en we hebben 45 vrijwilligers bereid gevonden om deze avond te begeleiden.”

                                                                           
De zaal bij Van de Valk loopt gestaag vol. Scootmobielen en rollators worden in een aparte zaal gestald en de deelnemers krijgen een mooi plekje toegewezen door de vrijwilligers.

 

Senioren Entertainer Hans Vesterink speelt bekende deuntjes op zijn accordeon en zingt over de zee. Hij is al tien jaar gespecialiseerd in muziek voor senioren, variërend in de leeftijd van 55 plus tot 100 jaar.

Hij neemt de gasten mee op zijn accordeon en gitaar met vrolijke Tiroler muziek en oude Hollandse liedjes.

Bij de mooie Tiroler wals “Kufstein “ gaan de handjes de lucht in en iedereen jodelt vrolijk mee.

Ook bij zijn rollator polonaise gaan de beentjes van de vloer.

 

Het bestuur van de Zonnebloem afdeling Veenendaal kan terugzien op een zeer geslaagd jubileum feest met een uitstekend diner in een sfeervolle accommodatie bij van de Valk in Veenendaal.

Bewoners St. Nicasius genieten van Hans Vesterink

14 APRIL 2018 - 14:45

HEEZE - Vrijdag 13 april kwam Hans Vesterink uit Rheden de bewoners van Woonzorgcentrum Nicasius in Heeze verblijden met een geweldig muzikaal optreden. In een doorlopende show met zang en muziek verzorgde de entertainer een mooie middag. De bewoners van Nicasius hebben met volle teugen genoten. Er werd volop meegezongen en zelfs gedanst. Het was een perfecte show die goed aansloot bij de belevingswereld van de bewoners. Er waren natuurlijk ook volop drankjes en hapjes. Het een en ander is mogelijk gemaakt door de Vrienden Zorgcentrum Nicasius.

 

ALMKERK/NIEUWENDIJK,

Dinsdag 20 maart 2018  organiseerde Zonnebloem Almkerk Nieuwendijk een muziekmiddag voor alle Zonnebloem-afdelingen in Altena in Golfkreek Almkerk.

Accordeonist/Entertainer Hans Vesterink zorgde voor een gezellige middag.

De dansvloer werd diverse malen gebruikt voor een foxtrot en polonaises met rolstoelen. De vele gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem kijken terug op een gezellige en zeer geslaagde middag.

Zonnebloem afdeling Zeist
Gezellige Paas brunch 12 maart 2018

Dit is één van onze jaarlijkse hoogtepunten.

Om 12 uur waren de tafels door onze vrijwillig(st)ers tot in de puntjes in paassfeer gedekt om onze 53 gasten op deze feestelijke middag te verwelkomen.

Na het uitserveren van een kopje koffie of thee met een paaskoekje werd er een heerlijke uitgebreide brunch geserveerd, zoals een paasbrunch hoort te zijn.

Onze gasten genoten van het gekookte eitje, de paasstol, de luxe broodjes met beleg, diverse soorten fruit, etc.

Alle lof voor onze vrijwilligers, die zich hiervoor hadden ingezet.

Na de brunch heeft de heer Hans Vesterink de middag  muzikaal omlijst. Accordeonist/Entertainer de Hr. Vesterink presenteerde zijn muzikale Senioren Quiz. Hij deed dat aan de hand van een vragenlijst en muziekintro's, waarvoor onze gasten punten konden behalen.

Tijdens zijn optreden werd er menig keer door een aantal aanwezigen op zijn muziek gedanst en meegezongen.

Helaas moesten we om ca 16.30 uur deze feestelijke middag beeindigen en keerden allen inclusief een paaspresentje opgetogen en tevreden weer huiswaarts.

Het was weer een geslaagde middag.

Namens de vrijwilligers wensen wij u fijne paasdagen en we zien u graag weer terug op 2 mei a.s. met onze dagexcusie: De Linge Boottocht.           

 
Zeer gezllige Tiroler middag tijdens NL Doet op 09 maart 2018 bij

WZC Nijenhaghe in Ommen . Saxenburgh groep.

Op 09 maart 2018 kwam Senioren Entertainer Hans Vesterink naar het woonzorgcentra Nijenhaghe in Ommen met zijn Tiroler programma. Ongeveer 70 gasten en vrijwilligers genoten twee maal 45 minuten van een gezellige Tiroler middag verzorgd door Hans Vesterink uit Rheden. Er werd volop meegezongen door de bewoners tijdens bekende Tiroler en Duitse Schlager. Bij de wals KUFSTEIN werd vrolijk mee geschunkeld en gingen steeds weer de handjes omhoog. Vele polka's, marsen en walsjes en zelfs enkele Baerischer kwamen voorbij. De bewoners werden ontvangen met koffie en een heerlijke Apfelstrudel. Tijdens een geweldige "ROLLATOR POLONAISE "kwamen vele bewoners in beweging. Tot slot werden alle vrijwilligers die meededen aan deze NL Doet dag nog eens bedankt voor hun inzet. Wij zien Hans graag nog eens terug in Ommen.

ZEVENAAR

Gezellige middag bij de Zonnebloem in Zevenaar/Babberich/Ooy

Februari 2018

Het is weer stamppottijd dus, heeft De Zonnebloem Zevenaar-Oost, Babberich, Ooy en Oud- Zevenaar voor haar gasten bij Staring Zalencentrum een heerlijke stamppottenmiddag gehouden. Net na de middag werden schotels boerenkool met worst, zuurkool met krabbetjes en hutspot met hachee opgediend naast zilveruitjes en augurkjes. Tevens was er water en melk aanwezig om af en toe het geheel te laten zakken. Het smaakte de mensen bijzonder goed gezien de naleveringen van alle producten alsmede van de worst, krabbetjes en hachee. In de pauzes werd gezellig met elkaar gebabbeld. Hans Vesterink verzorgde de muzikale omlijsting. Deze bestond uit bekende oude liedjes op zijn accordeon, waarop enthousiast ingehaakt en meegezongen werd. Diverse gezellig liedjes kwamen voorbij, afgewisseld met trombone- en gitaarsolo's. Als uitsmijter werd de polonaise gelopen en meegezongen. Het was wederom een gezellige middag geworden met heerlijk eten van Guido Staring en zijn crew. (foto: Els Schippers)

Carnavalsfeest  door Hella  12 februari 2018 

Woonzorghcentra Het Mennistenerf | in Gouda

Als in bijna het hele land carnaval gevierd wordt, kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. 

In het begin was iedereen nog wat onwennig, maar al gauw wist zanger en accordionist

Hans Vesterink een aantal bewoners zo ver te krijgen dat zij in de rollator polonaise door

de grote zaal heen gingen. Er waren bewoners bij die niet van de dansvloer af te slaan waren.

Wilt u nog meer foto’s zien?   Gaat u dan naar onze foto's

Wij ziens Hans Vesterink graag nog eens terug bij Mennistenerf

LOENEN – De nieuwjaarsmiddag van de afdeling Loenen van De Zonnebloem stond in het teken van vrolijke seniorenmuziek. Het bestuur had hiervoor een beroep gedaan op entertainer Hans Vesterink uit Rheden. De keuze was een schot in de roos, want de gasten hebben gezellig meegezongen met heel veel liedjes die nog in hun geheugen geprent stonden.

De zaal van het dorpscentrum De Brink was geheel gevuld met gasten uit Loenen. Het deed voorzitter Dicky Verheul-Limpers goed dat zovelen waren gekomen. Zij vond het prettig dat weer twee nieuwe vrijwilligers zijn toegetreden. Mieke van Putten komt de Zonnebloem vanaf nu helpen en Gerard Nijhof vult de vacature van penningmeester in. Er was een vacature van penningmeester. DickyVerheul hoopt dat in de toekomst nog meer mannen het team komen versterken.

 

De voorzitter blikte even terug op 2017. Het was een goed jaar geweest voor de afdeling, met veel activiteiten. Met gasten zijn de leidsters onder meer naar Het Oude Loo geweest, hebben een paar keer gewinkeld, een high tea gehad, maar ook uitstapjes gemaakt met de afdeling Brummen zoals naar het Pluimveemuseum. Vorig jaar konden de gasten een wensenlijstje indienen. Twee wensen zijn vervuld. Gerrit en Marietje van der Steeg zijn naar het parachutespringen geweest in Teuge en Gradus en Willemien Biezeman mochten picknicken bij Stefie. Het overige wensenlijstje is bewaard gebleven en het bestuur zal proberen ook in 2018 een paar wensen te vervullen.

13 september 2017

VRIEZENVEEN / WESTERHAAR - De lokale Zonnebloemafdeling van Aadorp, Vriezenveen en Westerhaar organiseert een gezellige middag. Deze middag is speciaal gericht op mensen met een lichamelijke beperking. Vaak is het met een lichamelijke beperking moeilijk om deel te nemen aan de maatschappij. De Zonnebloem zet zich hier al jaren voor in middels bezoekwerk en het organiseren van activiteiten. “Wanneer u tot deze doelgroep hoort, nodigen wij u van harte uit voor de Zonnedag 2017” zo klinkt het.
Tijdens deze middag kunt u kennismaken met de andere gasten onder het genot van een hapje en een drankje. De livemuziek zal worden verzorgd door senioren entertainer Hans Vesterink. De locatie is de Johanneshoeve aan de Dalweg 39 te Westerhaar. De middag duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur en wordt gehouden op woensdag 13 september. De kosten bedragen 5 euro per persoon. U kunt zich opgeven voor 1 september per email (indien mogelijk) via: henkveldhuis8@gmail.com, of per telefoon: 06 - 3830 5328. Probeert u op eigen gelegenheid te komen en geef u op tijd op want vol is vol. Wanneer u nieuw bent bij de Zonnebloem, aarzel dan niet en kom naar deze gezellige middag 

 
Zeer geslaagde ontspanningsmiddag bij Senioren Belangen

19-11-2017, 20:10 | Lezersnieuws | Elly Pelser

01-12-2017

SINTERKLAAS  GOEDHEILIGMAN MAAKT VOOR BEZOEKJE AAN GEZONDHEIDSCENTRUM GRAAG UURTJE VRIJ

Sint op zijn gemak in Het Dijkhuis

Sinterklaas mag deze dagen dan een overladen programma hebben, voor een bezoekje aan de bewoners van Het Dijkhuis maakt de goedheiligman graag elk jaar weer een uurtje vrij. Vergezeld door drie pietermannen maakte hij vrijdagavond zijn opwachting in het gezondheidscentrum. Het was er als altijd gezellig vol in de zaal en de Sint voelde zich zichtbaar op zijn gemak tussen de naar schatting 125 aanwezigen.
Nadat Hans Vesterink uit Rheden in pietenpak met zijn accordeon de aanwezigen met het bekende riedeltje aan Sinterklaasliedjes in de stemming had gebracht, riep de kindervriend enkele bewoners bij zich, die bij hem vergeleken nog dartele jonkies zijn. Her en der verpakt in een grap maakte de Sint duidelijk nog over een prima geheugen te beschikken en ook uitstekend op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in het Bornse.
Opgehouden door treinen
En als hij het al niet zou weten, dan was hij er op weg naar Het Dijkhuis wel fijntjes aan herinnerd, doordat hij en zijn gevolg fors werden opgehouden door enkele passerende treinen.

De komst van Sinterklaas naar het gezondheidscentrum werd ook dit jaar mogelijk gemaakt door de Vrienden van Het Dijkhuis. Er was weer gezorgd voor warme chocolademelk, in de pauze een lekker advocaatje met slagroom en in het laatste deel van de bijeenkomst een hartige snack. Met zijn repertoire van oer-Hollandse liedjes zorgde Hans Vesterink ervoor dat de gezelligheid bleef nadat de Sint de cadeautjes had uitgedeeld en alweer op weg was naar de volgende afspraak in zijn agenda. (WP)

Het was weer gezellig op vrijdag 17 november 2017 bij de ontspanningsmiddag, georganiseerd door Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude.

Ruim 85 mensen waren aanwezig om mee te doen aan een muzikale quiz in MFC de Schans in Woudenberg. Terwijl Hans Vesterink het publiek vermaakte met zijn muziek en quizvragen, kon men genieten van koffie en thee en allerlei hapjes die geserveerd werden.

De quizvragen waren divers. Zo speelde Hans Vesterink op zijn accordeon vele liedjes, die meegezongen konden worden en waarvan de titels en/of namen van de originele zangers moesten worden geraden. Tevens werden er leuke vragen gesteld, waarbij de algemene kennis van Nederland getoetst werd. Aan elk goed antwoord werden punten toegekend.

De quizvragen werden per tafel beantwoord en dat werkte mee aan de bevordering van de onderlinge contacten. De deelnemers aan de tafel, die de meeste punten behaalden, werden beloond met een klein prijsje en een luid applaus. Bij de afsluiting werd Hans door de gasten met een luid applaus bedankt voor

de zeer gezellige middag.

KBO afdeling de goede Herder in Tilburg.
Kerstviering, 16 dec 2017

Wij kijken met veel plezier terug op de geslaagde Kerstviering op 16 december 2017. In een gezellige sfeer werd door circa 80 leden genoten van een drankje, een hapje en een goed gevulde koffietafel. De ingehuurde muzikant, Hans Vesterink, verzorgde de gezellig meegezongen Kerstliedjes. Er werden zelf zelfs wat mensen op de dansvloer gesignaleerd. Kortom, erg geslaagd.

 
Gezellige middag met Senioren Entertainer Hans Vesterink
bij de Zonnebloem in Hardenberg / Wielen
Zaterdag 28 oktober 2017 heeft De Zonnebloem afd. Hardenberg haar 35 jarig jubileum gevierd met alle gasten en vrijwilligers. Vanaf 13.30 uur begon het programma in gebouw De Hoogeweg.

Na de koffie en thee met een iets lekkers werden een aantal personen in het zonnetje gezet. Ina Daemen is al vanaf de oprichting vrijwilligster, Hennie Kamps is ook vanaf de oprichting vrijwilligster geworden, maar zij is gestopt als vrijwilligster en is later weer vrijwilligster geworden. Mevrouw Minke is nu gast maar was ook bij de oprichting aanwezig en vrijwilligster. Mevouw Meegens is vanaf het begin gast, beide gasten waren aanwezig. Rita van Dijk, Corry Lont en Ineke Welink zijn gehuldigd in verband met meer dan 10 jaar vrijwilligerwwerk, ze ontvingen een insigne en oorkonde van het Nationaal Bureau en een bos bloemen van de afdeling. (zie foto)

Daarna was er een optreden van Hans Vesterink, hij bespeelt verschillende instrumenten en zingt Tiroler-Duitse en Nederlandse liedjes. Er werd uit volle borst meegezongen, gedanst en de polonaise gelopen. De 70 aanwezigen hebben volop genoten. Rond 17.00 uur werd er genoten van een pannenkoekenbuffet. Om 18.30 was de gezellige middag afgelopen.

Optreden voor KBO Ruwaard
Juli 2017

Vrijwilligersavond

Toen de grote zaal aardig vol begon te lopen (± 50) personen en iedereen een goed plekje had gevonden wenste onze nieuwe voorzitter, Marc Westerlinck, ons van harte welkom.

Op het podium had de muzikant Hans Vesterink alles voorbereid met een geluidsinstallatie en diverse instrumenten, zoals een trombone, gitaar en een accordeon. Aan hem de taak om gezellige liedjes uit de oude doos te spelen waar iedereen op mee kon zingen. Bij walsjes kon ik niet stil blijven zitten.

Tijdens de polonaise kwam de zaal nog eens massaal echt in beweging.

Op de fleurig gedekte tafels stonden mooie kleine gebakjes te wachten om op gepeuzeld te worden met een bakkie koffie of thee.

Het was echt een bijeenkomst van "ons kent ons", gezellig geroezemoes. Onze muzikant bleef onverstoorbaar door spelen. Het ene gezellige muziekstuk na het andere, Nederlands, Duits, Frans Tirol, het maakte hem allemaal niets uit. Ondertussen kwamen er schalen met verfijnde borrelhapjes langs met een drankje naar keus.

De avond werd afgesloten met een loterij waarmee je een heel leuk prijsje kon winnen. Best spannend!

Uit naam van alle vrijwilligers bedank ik Entertainer Hans Vesterink en alle andere vrijwilligers die deze gezellige avond hebben verzorgd.

Tot ziens hoor en de groeten van Ann Weinberg

KBO afdelingen Malden / Heumen

Onder het motto   Zondag.......Zo'n dag

De drie KBO-afdelingen in de gemeente Heumen organiseren al voor het 9e jaar samen met zorgcentrum Malderburch op een van de zondagen in de maand een uitvoering, bijvoorbeeld toneel, cabaret, zang of orkest.

Dit vindt beurtelings plaats in de vier kerkdorpen en is toegankelijk voor alle 55-plussers uit de gemeente.

Zo hoopt men dat deze zondag van de maand voor veel mensen Zó’n dag! wordt.

Dit keer is KBO-Malden aan de beurt met een middag vol

 

Zanger, entertainer, toetsenist, trombonist, gitarist en accordeonist Hans Vesterink is van alle markten thuis. Hij zingt en speelt een zeer breed repertoire, dus voor ieder wat wils. Hij neemt u mee op vakantie naar Oostenrijk en Zuid Duitsland met muziek waar velen van houden. Zoals Sierra Madre, Junge komm bald wieder, Marina , enzovoort. Wilt u een wals van Johan Strauss of van André Rieu? Geen probleem. Alles tovert hij uit zijn accordeon of andere instrumenten.

U beleefd vast een fijne middag met deze geweldige muzikant.

Wij hopen dat u na afloop zegt:   ‘ik hoop in de toekomst nog vaker van hem te kunnen genieten’.

De drie KBO-afdelingen hopen op veel belangstellenden.

U komt toch ook?

Zaal ‘de Wals’ van Zorgcentrum Malderburch

Broekkant 16 te Malden

Zondag:                        11 juni 2017

Aanvang:                     14.30 uur

Toegangsprijs:             € 3,50 p.p. incl. kopje koffie/thee tijdens de pauze

Gezellig optreden in WZC Jacobus zoginstelling Wijdezorg in Oude Wetering.
Mei 2017
Vrijdag als klap op de vuurpijl de afsluiting met entertainer Hans Vesterink, die helemaal uit de buurt van Arnhem naar Jacobus kwam. Eerst een kopje koffie of thee met lekkere koeken. Onderwijl zong Hans gezellige meezingers en speelde accordeon, trombone én gitaar. Na afloop nog een drankje en een hapje en kon er terug gekeken worden op een zeer gezellige middag en geslaagde feestweek.
Zonnebloem afdeling Gendringen, Voorst, Netterden
GENDRINGEN - Zaterdag 22 april 2017 hield de afdeling Gendringen-Netterden-Voorst een gezellige middag voor haar gasten. De veelzijdige muzikant Hans Vesterink maakte de middag compleet door zijn -speciaal op senioren gerichte- repertoire van liedjes ten gehore te brengen, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar, keyboard, schuiftrompet en accordeon. Gezellige meezingers uit de oude tijd, zowel Nederlands als Duitstalig en Tiroler dansmuziek maakte de middag tot een sfeervol uitstapje waar de Zonnebloemgasten bijzonder van genoten hebben.
Muzikale Senioren Quiz bij KBO Waddinxveen
April 2017
Vrijdag 8 april hield de KBO haar jaarlijkse algemene ledenvergadering om haar leden verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid. In zijn openingswoord haalde voorzitter Hans Kientz al vele activiteiten aan en informeerde hij de aanwezigen over de belangenbehartiging binnen de gemeente. Notulen, herverkiezing van bestuursleden en het jaarverslag waren het domein van de secretaris die alles vlot de revue liet passeren. Ook de penningmeester kreeg lof over het financiële beleid en de aanwezigen verleenden het bestuur decharge nadat de kascommissie het verslag had voorgelezen.
 
En die hoofdbrekens dan? Daar worstelden de leden mee na de pauze bij een quiz en een muziekje van Hans Vesterink, de entertainer die na de pauze de leden vermaakte. In die quiz zaten echt pittige vragen waarbij de hersens gepijnigd moesten worden. Pittige vragen werden echter ook weer afgewisseld met leuke deuntjes op zijn accordeon. Maar die leden weten ook: niet alleen voor belangenbehartiging, maar ook voor ontspanning ben je bij de KBO aan het goede adres….. Hans Nijenhuis 

Hans Vesterink bij Senioren Vereniging SASA in Angeren.

Sasa jaarvergadering

ma 20 mrt 2017, 16:00 

ANGEREN - Vrijdag 24 maart organiseert Sasa weer haar jaarlijkse Algemene vergadering en hiervoor nodigen we u graag uit.

Op deze middag wordt het reilen en zeilen van 'onze Sasa' in het afgelopen jaar besproken. Zoals veranderingen in het bestuur, wie gaat en wie komt, financiële zaken, welke activiteiten zijn er ondernomen. "We staan even stil bij de overleden deelnemers en tenslotte kijken we vooruit naar de plannen voor het lopende jaar. En dan is er koffie en kunnen we bijkomen van deze serieuze zaken en ons voorbereiden op de tweede helft.

Hans Vesterink zal ons vermaken met zijn vrolijke muziek. Ook 'Zang en Vreugde' zingt enkele liedjes mee. Tussendoor is er nog een keer pauze. Iedereen is welkom op vrijdag 24 maart in het Dorpshuis, Emmastraat 23 in Angeren.

Zaal open om 13.00 uur - begin 13.30 uur, einde 17.00 uur. Toegang is gratis. De bezoeker krijgt een gratis kopje koffie of thee, een hapje en een drankje.

Senioren Quiz bij de Zonnebloem Rheden

Ontspanningsmiddag/viering 30 jarig jubileum afd. Rheden – De Steeg op 22 februari 2017.

 

Dit jaar bestaat de afdeling Rheden-De Steeg van de Zonnebloem 30 jaar. Reden om de jaarlijkse ontspanningsmiddag extra feestelijk te maken. De bijna 60 gasten en de aanwezige vrijwilligers werden bij binnenkomst in partycentrum Ons Huis in Rheden, getrakteerd op koffie of  thee met een gebakje, waarop stond: de Zonnebloem 30 jaar.

Door Hans Vesterink werd daarna een muzikale quiz voor senioren gepresenteerd. Alle gasten en vrijwilligers hebben daar enthousiast aan meegedaan.  Er werd zelfs nog een polonaise gelopen.

Ook was er aandacht voor het 25 jarig vrijwilligersjubileum van Loes van der Lubbe. Tot haar grote verbazing werd haar in de pauze door de voorzitter van onze afdeling het bij een 25 jarig jubileum  horend gouden speldje, de plaquette en oorkonde uitgereikt.

Na de pauze was er voor alle gasten en vrijwilligers, ook die niet aanwezig waren, een kleine attentie: een potje met zonnebloempitjes om zelf op te kweken.

Als afsluiting werd het gebruikelijke broodje kroket gegeten, waarna de gasten weer blij en voldaan naar huis toe gingen.

Kerstviering Zonnebloem Hoogland

Ook dit jaar was de Kerstviering weer een groot succes.

Op donderdag 15 december 2016 hebben we met gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem Hoogland en Nieuwland een kerstmiddag gevierd in Concordia. De zaal was open vanaf 14.30 uur en vanaf dat ogenblik stroomden de bezoekers binnen. Toen iedereen aanwezig was en voorzien van koffie of thee met overheerlijk krentenbrood (geschonken door Albert Heijn), hield de voorzitter Janine een welkomstpraatje en kon het feest beginnen.

Voor ons trad op allround muzikant Hans Vesterink met een kerstshow. We begonnen met bekende kerstliedjes die volop werden meegezongen. Daarna volgde een medley van liedjes uit de 60er en 70er jaren die er bij onze gasten ook nog goed inzaten. Hans Vesterink praatte alle liedjes aan elkaar met een invulzinnetje waarvan het publiek dan het laatste woord van de titel mocht zeggen.

Vervolgens vertelde Hans ons een kerstverhaal over de eerste kerstboom in een Oostenrijks dorpje. Hoe een boer aan het eind van de 19e eeuw tijdens zijn verblijf op de zomerweide hoog in de Alpen kerstfiguren uit hout sneed en die voor Kerstmis in een denneboom in het dorp hin, zodat alle mensen na de mis in de kerk blij verrast werden. En hoe hij het volgend jaar de boom verder versierde met kaarsen. En hoe tenslotte zijn idee navolging vond in de wijde omtrek.

Na nog wat muziek was er pauze, waarin ieder werd voorzien van een glaasje en een bitterbal of ander warm hapje. Ook was er toen tijd om gezellig met elkaar te praten.

In de pauze kwam Rosan Kreijne namens benzinepomp Peut Hoogland een mooie cheque aanbieden, die bij elkaar gespaard was door personen die bij het tanken de naam van De Zonnebloem hebben opgegeven.

Daarna volgde de tweede helft van het optreden van de muzikant met ongeveer dezelfde opbouw als voor de pauze met in plaats van het kerstverhaal een trombonesolo. Ook werd er nog enthousiast polonaise gelopen.

Intussen werden drie vrijwilligers gehuldigd vanwege hun 10-jarig jubileum bij De Zonnebloem, te weten Marion van Ballegoyen, Hanita Kreijne en Wim Kreijne. Janine sprak hen toe en roemde hun verdiensten. Er werden jubileumspeldjes en bloemen overhandigd.

Om 16.30 uur werd het feest afgesloten.

Bij het naar huis gaan kreeg elke gast een klein geschenkje mee: een mooi gemaakte kerstster met een lichtje als hartje. Erg leuk en mooi verzorgd.

Dit verslag is gemaakt door onze vrijwilligster Anneke de Jong.

Kerstmiddag Zonnebloem Ossendecht

December 2016

Dit jaar maken we geen kerststukje maar hebben we Hans Vesterink uitgenodigd om de kerstmiddag muzikaal op te luisteren.We ontvingen onze gasten met koffie en appelstrudel.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door Hans Vesterink uit Rheden. Hans speelt accordeon, trombone, keyboard en akoestische  gitaar.   Hans speelt liedjes van vroeger afgwisseld met kerstliederen. Onze gasten zingen uit luide borst mee.

Na de pauze, waarin een drankje met een bitterballetje genuttigd werd kwam Hans verkleed als Kerstman een kerstverhaal vertellen. Muisstil was het toen Hans zijn Oostenrijks kerstverhaal vertelde. Daarna werd er nog volop gezongen,  kerstliedjes en andere liedjes. De gasten hadden het zo naar hun zin dat er zelfs nog een polonaise werd gelopen.

De gasten vonden het een zeer geslaagde middag. Voor herhaling vatbaar

Senioren Quiz bij de Zonnebloem in Dalfsen.

Zonnebloem Dalfsen krijgt muzikale hersengymnastiek

maandag 21 november 2016 23:27

  

DALFSEN – De gasten van de Zonnebloem afdeling Dalfsen hebben donderdag de hersens flink laten kraken tijdens een gezellige muzikale middag. Muzikant Hans Vesterink vermaakte het publiek met een quiz die hij muzikaal omlijstte met accordeon, trombone en gitaar.

 Een zeer geslaagde middag, waarbij historische kennis werd afgewisseld met muzikale kennis. De gasten bleken alle teksten nog foutloos mee te kunnen zingen en genoten zo van een gezellig samenzijn in de Hof van Dalfsen.

Hans Vesterink ( Senioren Entertainer )

bij de Zonnebloem in Harderwijk op 22 oktober 2016

Op zaterdag 22 oktober was er in de Aanleg een gezellige middag voor onze gasten. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de gasten genieten van een optreden van muzikant en entertainer Hans Vesterink. Hans Vesterink nam iedereen mee op een reis door de muziek. Allemaal bekende Nederlandse nummers werden gespeeld op de accordeon, trombone en gitaar. Terwijl Hans de nummers aan het zingen was, daagde hij de gasten uit om zelf mee te zingen. Dat werd zeker gedaan. De gasten zongen zeer enthousiast mee, er werd geklapt en zelfs nog gedanst. Hans speelde tussendoor ook nog een Frans nummer, even wat afwisseling. Dat was nog eens een uitdaging om mee te zingen, maar super leuk dat zoveel mensen het nummer nog kende. Het was deze middag ook een goede tijd om elkaar nou echt goed te leren kennen. De gasten konden gewoon rustig bij elkaar zitten en met elkaar praten. Zo ontstaan er ook toch weer nieuwe vriendschappen, mooi om te zien. De middag werd afgesloten met een glaasje wijn of bier en wat lekkers erbij. En ja, voordat iedereen het wist was het alweer afgelopen.

Door: Hannah Quist

Bierfeest op 9 oktober 2016 in de Oranjerie in Dieren.
met Tiroler muzikant Hans Vesterink.

Als een echte Tiroler muzikant bespeelt veelzijdige Hans de accordeon, gitaar, trombone en keyboard

en met zijn zang weet hij een bijzondere ambiance te creëren.

Lekker meezingen met liedjes als: Rosamunde, Immer wieder Sonntags,   Spiel noch einmal für mich.

Vanaf 15.00, gratis entree.

Dag van de ouderen in Doesburg, 5 oktober 2016

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar op de eerste woensdag van oktober in Doesburg weer de Dag van de Ouderen plaats. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Voorlichting van het ouderenwerk van Caleidoz.

Woensdagmiddag 5 oktober staat in het teken van muziek. Hans Vesterink zal een gevarieerd muzikaal programma presenteren in de Gasthuiskerk. Het programma begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 16.15 uur duren. Het belooft een gezellige middag te worden, want uiteraard ontbreekt de inmiddels beroemde loterij niet. Er kunnen flinke boodschappenpakketten gewonnen worden, evenals andere leuke prijzen.

Optreden voor Anbo in Houten
September 2016
Na de pauze gaan we u spetterend muzikaal vermaken. Hier moet je bij zijn: Er zal een optreden plaats vinden door Hans Vesterink. Accordeonist - Trombonist - Toetsenist - Gitarist en Zanger en Entertainer Nadat hij vele jaren muziek heeft gemaakt op allerlei gelegenheden, variërend van bruiloften, dansavonden, feest avonden, cruiseships heeft hij zich nu toegelegd op het musiceren in senioren. Hij Heeft een zeer uitgebreid repertoire dat uitermate geschikt is voor ouderen tussen de 65 en 85 jaar. Naast de liedjes die men vroeger op school leerde, speel en zing ik ook zeer mooie evergreens in verschillende talen. De gratis bijeenkomst vindt plaats van 14.00 – 16.00 uur in gebouw Lorech, Hollandsspoor 37, 3994VT Houten. Zij wordt mede gehouden in het kader van de nationale ledenwerfactie van de ANBO. U wordt daarom uitgenodigd om uw buurman of buurvrouw en/of kennissen en vrienden mee te nemen. De koffie en thee staan uiteraard klaar! Nadere informatie komt binnenkort tijd in het Houtens Nieuws/Groentje en het Trefpunt.

OKTOBERFEST IN SOENDA VLAARDINGEN

Op 27 september 2016 heeft het Oktoberfest plaats gevonden in verzorgingshuis Soenda. 

De eerste Tiroler middag(Oktoberfest) in Soenda was een druk bezocht en zeker een geslaagd feest.

Aangeboden door Sjaak Foundation.

Met een zeer veelzijdige muzikant en zanger Hans Vesterink was er veel

vrolijkheid en dans.

Met dank aan alle vrijwilligers die ook deze middag weer klaar stonden om met elkaar de bewoners

weer een geweldige middag te bezorgen.

Hengelo’s Gemengd Koor en Hans Vesterink in WZC De Bleijke in Hengelo

Op dinsdagmiddag 19 april 2016 geeft het Hengelo’s Gemengd Koor in woonzorgcentrum de Bleijke in Hengelo gld een gezellig optreden. En op zaterdag 23 april a.s. treedt Hans Vesterink op in de Bleijke. Beide optredens beginnen om 14.30 uur. Hans speelt op verschillende instrumenten zoals de saxofoon, harmonica, gitaar en het keyboard. U bent van harte welkom om deze optredens bij te wonen. Voor meer informatie belt u naar de Bleijke. Telefoonnummer is 0575-498200

Senioren Vereniging Rheden/Rozendaal

VELP – De Algemene Senioren Vereniging Rheden-Rozendaal houdt op donderdag 14 april 2016. haar jaarlijkse ledendag in De Elleboog, Nieuw Schoonoord te Velp.

Deze dag heeft een wat ander karakter dan voorgaande jaren. Het betreft geen traditionele Jaarvergadering, met een jaarverslag en financiële verantwoording, maar de voorzitter zal u bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot deze nieuwe vereniging.

Er is gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar te praten.

Daarnaast is er een aantrekkelijk programma met muzikaal entertainer Hans Vesterink uit Rheden en verhalenschrijver Joop Sanner uit Dieren.
Iedereen krijgt tevens een lunch aangeboden en verder wordt er door leden zelfgemaakte kunst geëxposeerd.

O ja: er liggen ook formulieren waarmee u zich kunt aanmelden als nieuw lid.

De deur van De Elleboog gaat open om 10.00 uur. Om half elf opent voorzitter Anne Bruger de bijeenkomst en omstreeks 15.00 uur wordt de Ledendag beëindigd.

Alle leden van de senioren vereniging, (oud) ANBO leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze ledendag.

Maart 2016

DE VECHT.- De Paasmiddag die de mensen van de Zonnebloem Twello West, Terwolde/Nijbroek en de Ouderensoos De Vecht hadden georganiseerd in de zaal van café restaurant De Groot op De Vecht trok dit jaar wel heel veel belangstelling. Voorzitster Rieky Bouwmeester van de Zonnebloem Twello West kon aan een grote schare cliënten een afwisselend programma aanbieden, verzorgd door Hans Vesterink uit Rheden met een nostalgisch programma met songs en nummers die ooit populair waren en kennelijk, gezien de reacties van het publiek, nog helemaal actueel in het collectieve geheugen waren opgeslagen. De artiest, die levenslang zijn passie, muziek maken, had uitgeoefend, maar pas na zijn pensionering hier een nieuwe levensinvulling van heeft gemaakt, bleek een geboren entertainer, met onverdacht grote muzikale kwaliteiten op verschillende instrumenten.

Hans Vesterink bij KBO PCOB afdeling Hengelo ( gld )  Senioren Quiz
KCO/PCOB-middag    donderdag 24 november 2015 14:30 t/m 16:30 uur 
HENGELO - De gezamenlijke ouderenbonden KBO en PCOB houden op donderdag 24 november een gezellige middag voor ouderen uit Hengelo in de grote zaal van de Klokstee aan de Wilderinkstraat 5

(ingang hoek Geerdinksweg/Oelerweg).

Voor deze middag is Hans Vesterink uit Rheden uitgenodigd. Hij verzorgt al vele jaren bijeenkomsten voor ouderen. Meestal met een muzikale omlijsting, Deze keer krijgen de aanwezigen een (muzikale) quiz voorgeschoteld. Vragen over allerlei onderwerpen komen aan bod, onder andere over het Koningshuis, muziek, een beetje geschiedenis en ons eigen Hengelo. 

Het programma begint om 14.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. De toegang is gratis. Vanaf 14.00 uur staat er koffie of thee voor de bezoekers klaar.

Kerstoptreden KBO Lettele
Maandag 12 december 2015 , zaal: De Koerkamp. Aanvang 14.00 uur. Kerstmiddag. 
Het bestuur heeft Hans Vesterink uit Rhenen uitgenodigd. Een zeer ervaren muzikant met vele optredens. 
Met Kerstliederen en begeleiding van accordeon, keyboard en een Kerstverhaal zal het een sfeervol Kerstmiddag worden.
Traditioneel komen 2 engeltjes met een presentje de zaal binnen en begeleiden de leden naar een gedekte Kerst-broodmaaltijd. 
Op `t eind van de Kerstmiddag is er nog een verloting van zelfgemaakte kerststukjes.

Kerstoptreden voor de Zonnebloem in  Ossendrecht
December 2015
Dit jaar maken we geen kerststukje maar hebben we Hans Vesterink uitgenodigd om de kerstmiddag muzikaal op te luisteren.

We ontvingen onze gasten met koffie en appelstrudel.

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door Hans Vesterink uit Rheden. Hans speelt accordeon, trombone, keyboard en akoestische  gitaar.   

Hans speelt liedjes van vroeger afgwisseld met kerstliederen. Onze gasten zingen uit luide borst mee.

Na de pauze, waarin een drankje met een bitterballetje genuttigd werd kwam Hans verkleed als Kerstman een kerstverhaal vertellen. Muisstil was het toen Hans zijn Oostenrijks kerstverhaal vertelde. Daarna werd er nog volop gezongen kerstliedjes en andere liedjes. De gasten hadden het zo naar hun zin dat er zelfs nog een polonaise werd gelopen.

De gasten vonden het een zeer geslaagde middag.Voor herhaling vatbaar

Hans Vesterink bij zangkoor Mediona in Vaassen.

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2015 . Geschreven door Bert Hanekamp 

Gistermiddag was het feest bij de Eper zanggroep Mediona, in lokatie Bernardusschool aan de Willem Tellstraat, er werden 4 jubilarissen gehuldigd.

Men was nog volop bezig met een muzikale quiz onder leiding van entertainer en quizmater Hans Vesterink toen ik er gistermiddag arriveerde. Kort daarop werden vier jubilarissen naar voren gehaald, die stuk voor stuk werden toegesproken door woordkunstenaar Geri Witteveen.

Zanggroep 'Ons Kerkkoor' van de Grote Kerk in Epe werd in 1990 opgeheven. Ene Jaap van Ruiven adviseerde toen de overgebleven leden om te komen zingen bij de Eper zanggroep Mediona. Een 7-tal dames gaven hier gehoor aan. Van die zeven dames die toen de stap namen zijn mevr. Tenkink en mevr. Voogd overleden en mevr. G. Dokter is verhuisd naar Drente. Voor de vier overgebleven vrouwen, te weten mevr. Jo v. Dragt, mevr. Janny Kok, mevr. Jannie Nijkamp en mevr. Annie v. Westerveld, was het gistermiddag feest, ze vierden hun 25 jarig jubileum. Deze vier dames werden gehuldigd met hun 25 jarig jubileum. Ze kregen alle vier een aandenken, werden in de bloemetjes gezet en door de andere leden gefeliciteerd onder het genot van een drankje.

KBO  Utrecht

16 juni 2015, zang en poffertjes middag               Foto's  Lenie Arkensteyn 

Een ontspannings middag met goede meezingers verzorgd door Hans Vesterink.
Met een mooie opkomst, ongeveer 50 mensen zongen uit volle borst de bekende liederen mee.
Tijdens de pauze werden we getrakteerd op heerlijke poffertjes. Dit geheel verzorgd door Jan de Roos.
Een mooie afsluiting van een seizoen dat werd verzorgd door Ramon Renardus.
We gaan  nu genieten van een welverdiende vakantie.
Wel wil ik u nog wijzen op onze midweek naar Vledder van 7 - 11 september 2015.
U kunt zich daar nog voor opgeven tot 14 juli 2015. Niet leden zijn ook welkom en betalen een toeslag.
Verdere informatie staat op de site ,,evenementen"   

Optreden voor de Zonnebloem in Elst/Overbetuwe.
13 mei 2015
Slotmiddag met Hans Vesterink Tekst: José Staring De laatste bijeenkomst van dit seizoen 2014/2015 werd gehouden op woensdag 13 mei 2015. Ondanks het mooie weer waren er toch veel leden op komen dagen. Deze keer had het bestuur voor een gezellige middag gekozen. Nadat Ingrid Reterink deze middag had geopend, gaf zij het woord aan de heer Hans Vesterink. Hij komt uit Rheden en is entertainer, 68 jaar en al enkele jaartjes met pensioen. Nadat hij vele jaren muziek heeft gemaakt bij allerlei gelegenheden heeft hij zich nu toegelegd op het musiceren in verpleeghuizen, op allerlei feestjes en vooral bij ouderen. Muziek is namelijk zijn grootste hobby. Zijn repertoire is uitermate geschikt voor onze doelgroep en zeer uitgebreid. Naast de liedjes die men vroeger op school leerde, speelt en zingt hij ook zeer mooie evergreens in verschillende talen. Oude liedjes zoals bijvoorbeeld: De Veleta, Daar bij de waterkant, Twee motten van Dorus, de olieman, Tulpen uit Amsterdam, kwamen allemaal voorbij. Hij bespeelt allerlei instrumenten zoals trombone, keyboard, gitaar en accordeon en zingt daar ook nog bij. Op zijn 8e jaar is hij begonnen met accordeon spelen, had 7 jaar privé les en was tot zijn 22e jaar lid van de Dierense Accordeon Vereniging. In de zestiger jaren, de tijd van The Beatles, Rolling Stones, Cliff Richard en Elvis kwamen veel Indische mensen vanuit Indonesië naar Nederland. Er waren veel Indische bandjes en die speelden ook gitaar. Vanaf zijn 15e jaar heeft hij van hen gitaar leren spelen. Wat dat betreft is hij een veelzijdige man. Verder speelt hij ook nog regelmatig Egerländer muziek bij de Egerländerkapel Isseltaler Musikanten en bij de Egerländerkapel Ede. Na de pauze gaat hij verder met liedjes als "Junge komm bald wieder" van Freddy Quinn. Wanneer hij het lied "Marina" van Rocco Granata ten gehore brengt en daarbij op zijn accordeon speelt dan komen bij enkele leden de beentjes van de vloer. Tenslotte speelt hij ook nog enkele walsen van Johan Strauss en André Rieu. Wat hebben wij weer een fijne middag beleefd met deze geweldige muzikant. Wat mij betreft is er weer een nieuwe ster ontdekt aan het KBO firmament. Ik hoop in de toekomst nog vaker van hem te mogen genieten evenals alle leden die hier vanmiddag aanwezig waren.
Kerstoptreden voor de Zonnebloem in Echten ( FR)
December 2014
Kerstmiddag Traditiegetrouw organiseerde het bestuur met hulp van de vrijwilligers van ‘De Zonnebloem’ afdeling Echten e.o. de jaarlijkse Kerstmiddag. Dit jaar was de Viering op maandag 21 december in Café Restaurant ‘Tjeukemeer’ te Oosterzee. Dat zo’n Kerstmiddag bij de daarvoor in aanmerking komende mensen in de smaak valt was te zien aan het grote aantal belangstellenden dat aanwezig was. De voorzitter van de afdeling kon in haar welkomstwoord 55 gasten en vrijwilligers begroeten. Het eerste deel van deze bijeenkomst werd verzorgd door Hans Vesterink. Sinds zijn AOW gerechtigde leeftijd runt en verzorgt hij ‘Totaal Senioren Entertainment’. Tot hij die leeftijd enkele jaren geleden bereikte, heeft hij vanaf zijn prille jeugd heel veel op muzikaal gebied meegemaakt en beleefd. Het voert te ver om dat hier allemaal op te noemen. Hij bespeelt meerdere instrumenten en is actief in verschillende bands en orkesten. Vanmiddag had hij keyboard en accordeon bij zich en begon hij op keyboard met het spelen van enkele evergreens. Daarna nam hij de accordeon en speelde al lopend door de zaal fragmenten van allerlei oude bekende liedjes tot ‘De olieman’ van heel lang geleden. Ook speelde hij enkele Kerstliederen. Na de pauze las hij een door hem zelf geschreven Kerstverhaal voor wat zich ergens in de Oostenrijkse bergen afspeelde. De heer Vesterink heeft vanmiddag zijn beste beentje voorgezet en men heeft dan ook  flink meegezongen. Hij verdiende een hartelijk dankwoord van de voorzitter voor zijn flinke bijdrage aan deze middag. In de ontstane pauze werden de tafels voor het Kerstmaal overvloedig klaar gemaakt. 
Sinterklaas optreden voor de Zonnebloem in Gendt.
Het was een gezellige Sint bij Zonnebloem in Gendt  vr. 19 dec. 2014, 

GENDT - De donkere dagen van het jaar zijn weer aangebroken.

Tijd voor de Zonnebloem om weer een beetje licht in de duisternis te brengen. Dit hebben de medewerkers en vrijwilligers gedaan met een gezellige, mooie Sinterklaasmiddag bij De Klok.

Onder het genot van een hapje en een drankje kon er meegezongen worden met zwarte Piet (Hans Vesterink). Hij bracht allerlei nummers die de gasten allemaal wel kenden en zo konden ze lekker meezingen. En dat gebeurde ook uit volle borst. Ook de vrijwilligers van de Zonnebloem deden een duit in het zakje en zongen een Sinterklaaslied met eigen tekst.

Natuurlijk ontbrak de bingo niet met mooie prijzen. De middag werd afgesloten met een groentesoepje. En iedereen kreeg nog een geschenk mee van Sinterklaas. Hierbij willen we alle sponsors hartelijk danken voor hun inbreng. Zonder jullie kunnen we deze middag niet zo prachtig vieren.

Hans Vesterink voor de Zonnebloem van de Liemers.
LIEMERS - Op donderdag 1 mei 2014 voeren 149 gasten en zestien vrijwilligers van De Zonnebloem De Liemers met de rondvaartboot van De Zilvermeeuw van Rheden richting Rhenen en weer terug. Het was een zeer geslaagde dag.

Iedereen genoot van de goede verzorging, het heerlijke driegangendiner, de bingo, de loterij en het uitstekende weer. Zeer gezellige muziek werd verzorgd door Hans Vesterink. Hij speelde op meerdere instrumenten zoals keyboard, accordeon,gitaar en schuiftrombone. Er werd volop gedanst en meegezongen.

Kapper Tamer Yanik, een vriendelijke topstylist, met zaken in Doesburg en Westervoort, was de hele dag gratis aanwezig. Veel gasten lieten zich door hem verzorgen.